O investovanie v priemyselnom parku v Lučenci majú záujem 2 investori

16.05.2023 Lučenec

Lučenec 16. mája (TASR) - O investovanie v priemyselnom parku Juh v Lučenci prejavili záujem dvaja noví investori. Spoločnosť EV-GP tam chce prevádzkovať výrobu a montáž batériových úložísk a nabíjacích staníc pre elektromobily, firma Enel Holding by zas chcela v Lučenci spustiť výrobu mobilných montovaných drevodomov. Obe spoločnosti by chceli spustiť prevádzky v roku 2025. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.

Spoločnosť EV-GP, ktorá sa venuje vývoju a výrobe nabíjacích staníc elektromobilov a batériových úložísk, má aktuálne svoje výrobné kapacity plne vyťažené a hľadá preto nové možnosti na rozšírenie výroby. Plánom firmy je zabezpečiť dopyt slovenského trhu i bezproblémový export pre zahraničné trhy. Okrem výstavby a prevádzky závodu chce priniesť aj vytvorenie nových pracovných miest v pridruženej výrobe a subdodávateľských firmách.

"V dopravných a špedičných spoločnostiach pribudne približne päť pracovných miest, v samotnej výrobe okolo 30 pracovných miest, a v inštalačných firmách asi 20 až 30 pracovných miest," doplnil konateľ firmy Július Száraz.

Ďalším investorom, ktorý prejavil záujem o priemyselný park Juh v Lučenci, je spoločnosť Enel Holding zaoberajúca sa výstavbou mobilných modulárnych montovaných domov. "Účelom investičného zámeru je vybudovanie moderného závodu na výrobu a montáž mobilných modulárnych drevodomov. Už v roku 2023 máme výrobné kapacity vyťažené na 100 percent, takže v rámci rozvoja firmy hľadáme nové možnosti na rozšírenie," vysvetlil konateľ spoločnosti Lukáš Novotný.

Enel Holding v súčasnosti v obci Veľké Rovné pri Žiline vyrába ročne približne 70 mobilných domov, v roku 2024 chcú výrobu zdvojnásobiť. Víziou spoločnosti je do roku 2027 vyrábať 500 až 600 domov ročne a zamestnávať približne 250 pracovníkov, ďalších 100 ľudí by podľa firmy mohlo nájsť prácu v subdodávateľských spoločnostiach.

Samospráva záujem investorov víta a s oboma už mala niekoľko pracovných stretnutí. "Pridanou hodnotou okrem vytvorenia nových pracovných miest je aj ekologické zameranie oboch firiem, ktoré dokonca prejavili záujem navzájom spolupracovať," uviedla primátorka Lučeneca Alexandra Pivková.
 

Vyberte región

mark